Recept: Gevulde uiensoep

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Overig
Soepen, met groente15

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie
600 g uien, in ringen
2 eetlepels suiker
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels bloem
1 liter kippenbouillon (van tablet)
2 theelepels gedroogde Provencaalse kruiden
1 stokbrood
200 g jonge kaas, geraspt

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de olie in een braadpan en schep de ui erdoor tot de ringen met een dun laagje olie zijn bedekt.

  2. Bak de uiringen tot ze lichtbruin kleuren.

  3. Bestrooi de ui met de suiker, de kerriepoeder en de bloem en laat de suiker op laag vuur smelten.

  4. Voeg de bouillon en de Provencaalse kruiden toe en breng de soep aan de kook.

  5. Laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.

  6. Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper.

  7. Verwarm de ovengrill.

  8. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes, leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de kaas.

  9. Gratineer ze 4 minuten onder de voorverwarmde grill tot ze lichtbruin en krokant zijn.

  10. Schep de uiensoep in 4 kommen of diepe borden en leg er 1 of 2 kaascrostini's in.

  11. Serveer de rest van de kaascrostini's apart bij de soep.