Recept: Franse maaltijdsandwich met pate

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

8 plakjes Zeeuws spek
1 kropsla
1 komkommer
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels azijn
4 theelepels mosterd
1 theelepel suiker
2 bruine stokbroden
165 g roompate
12 zoetzuurslices
1 zakje Hollandse rauwkost (150 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Plakjes spek in droge hete koekenpan zachtjes uitbakken.

  2. Blaadjes sla loshalen, goed wassen en drogen.

  3. Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden.

  4. Dressing roeren van olie, azijn, 1 tl mosterd, suiker en naar smaak zout en peper.

  5. Stokbroden halveren en opensnijden.

  6. Pate in 12 plakjes snijden.

  7. Onderste deel brood besmeren met beetje mosterd.

  8. Beleggen met enkele blaadjes sla, plakjes pate, zoetzuurslices en spekjes.

  9. Rest slablaadjes mengen met rauwkost, komkommer en dressing.

  10. Halve stokbroodjes elk in drieen snijden, op bord leggen en salade ernaast scheppen.