Recept: Franse hamburgers met rauwkost

Meer recepten in de categorie:

Brood, Gerecht
Ontbijt en Lunch, Warm12

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 g worteltjes, geschrapt
1/2 zakje radijs
1 komkommer
1 teen knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 stokbrood, meergranen boulogne (afbak)
4 hamburgers
8 eetlepels carambasaus (flesje a 260 ml)

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 220 graden C.

  2. 4 worteltjes in plakjes snijden.

  3. Radijsjes schoonmaken, 4 radijsjes in plakjes snijden.

  4. Komkommer schillen en in plakken snijden.

  5. Knoflook pellen en boven klein schaaltje fijnpersen.

  6. Mengen met 1/4 tl zout, 1/4 tl peper en olie.

  7. Brood afbakken volgens aanwijzingen op verpakking.

  8. Hamburgers in hete grillpan 8 min.

  9. om en om grillen.

  10. Aan beide kanten met knoflookmengsel bestrijken en nog 1 min.

  11. grillen.

  12. Brood in vieren snijden.

  13. Stukken brood opensnijden, besmeren met dun laagje saus en beleggen met paar plakjes komkommer, plakjes wortel en plakjes radijs.

  14. Hamburgers erop leggen.

  15. Klein beetje saus erop druppelen.

  16. Brood half dichtklappen.

  17. Brood met hamburgers op 4 borden leggen, rauwkost en rest saus erbij geven.