Recept: Salade Paysanne de Clementine

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

30 g pijnboompitten (zakje 65 g)
50 g magere spekreepjes
50 g kippenlevertjes
3 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, geperst
1 eetlepel balsamicoazijn wit
1 mespunt gedroogde tijm
1 zak veldsla (75 g)
2 tomaten, in parten
2 eieren, hardgekookt en in parten
8 zwarte olijven, in plakjes
1 avocado, in parten

Bereidingswijze van het recept

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

  2. Bestrooi ze met wat zout en zet ze even apart.

  3. Bak de spekreepjes bruin en knapperig.

  4. Bestrooi de kippenlevertjes met zout en (versgemalen) peper en bak ze in 1 eetlepel olie met de knoflook in circa 4 minuten rondom bruin.

  5. Klop een dressing van 2 eetlepels olie en de balsamicoazijn en breng hem op smaak met de tijm en zout en peper naar smaak.

  6. Verdeel de veldsla over 2 borden.

  7. Leg hierop de tomaat en schenk de dressing erover.

  8. Verdeel het spek, de levertjes, de eieren, de olijven en de avocado over de salade.

  9. Bestrooi hem met de pijnboompitten.

  10. Serveer direct met knapperig ciabattabrood.