Recept: Lunchbroodje boerenkaas
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 eetlepels pijnboompitten
1/2 komkommer, ongeschild
12 gedroogde of gekonfijte tomaten
4 ciabattabroodjes of andere broodjes naar keuze
(roomboter of mayonaise)
125 g belegen Goudse boerenkaas
50 g rucola of waterkers
zout
peper
toefjes verse kruiden als basilicum en kervel
1/2 komkommer, ongeschild
12 gedroogde of gekonfijte tomaten
4 ciabattabroodjes of andere broodjes naar keuze
(roomboter of mayonaise)
125 g belegen Goudse boerenkaas
50 g rucola of waterkers
zout
peper
toefjes verse kruiden als basilicum en kervel
Bereidingswijze van het recept
Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
Schaaf de komkommer in de lengte in heel dunne plakken.
Week de gedroogde tomaten eventueel 5 minuten in heet water, laat ze op keukenpapier uitlekken.
Snijd de broodjes overlangs door en bestrijk ze eventueel met boter of mayonaise.
Beleg de broodjes achtereenvolgens met de boerenkaas, rucola, komkommer en tomaten.
Strooi er wat zout en peper over en garneer de broodjes met de kruiden en pijnboompitten.