Recept: Tartiflette met boerenkaas

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kg aardappelen, ongeschild
125 g mager zuurkoolspek, in reepjes
150 g uien, in dunne ringen
1 1/2 dl creme fraiche
zout,
peper
300 g licht belegen Goudse boerenkaas, in plakken

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de aardappelen in 20 min.

  2. bijna gaar.

  3. Laat ze iets afkoelen, verwijder de schil en snijd de aardappelen in stukjes.

  4. Bak het spek krokant in een droge koekenpan, bak daarna de uien 10 min.

  5. mee.

  6. Voeg de aardappelen toe en warm alles nog enkele min.

  7. Roer de creme fraiche erdoor en breng op smaak met zout en peper.

  8. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.

  9. Verdeel de plakjes boerenkaas over het aardappelmengsel; het oppervlak moet helemaal bedekt zijn.

  10. Bak de tartiflette 30 min.

  11. in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden C tot de kaas gegratineerd is.