Recept: Provencaalse stoofschotel

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
1 dag marineren 2 tot 3 uur stoven
Aantal personen:
4

Ingrediënten

750 gr. runderlappen
2 winterwortels
magere spekreepjes
3 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
1/2 prei
1 ui
1 sinaasappel
500 cl. rode wijn
olijfolie
takje peterselie
tijm
rozemarijn

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak een marinade van de volgende ingredienten: wijn winterwortel in stukjes gesnipperde ui knoflook laurierblaadjes tijm rozemarijn peterselie scheutje sinaasappelsap en schil van een halve sinaasappel 2 eetlepels olijfolie Snij de runderlappen in vierkante blokjes en leg deze een nacht in de marinade Op de dag zelf:Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken.

  2. Bewaar de marinade! Bak in een pan een uitje glazig in een beetje olijfolie en voeg de spekjes toe Voeg het vlees toe en bak het aan Voeg vervolgens de marinade toe en laat dit ong 10 minuten doorkoken Laat het op een zacht pitje tenminste 2 tot 3 uren stoven Voeg de laatste 15 minuten stukjes voorgekookte aardappel in partjes toe Ook lekker met grof brood