Recept: broodje steak met avocado en salade

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 afbak focacciabroden of 4 afbak ciabattabroodjes
8 el mayonaise
1 zak rucola 75 g
30 g boter
3 biefstukken van 100 g
versgemalen peper
zout
1 rijpe avocado, in plakjes
1 venkel, in dunne partjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd ze open en bestrijk ze met de helft van de mayonaise.

  3. Verdeel er wat rucola over.

  4. Roer de rest van de mayonaise met 2 el water los en voeg peper naar smaak toe.

  5. Verhit de boter, bestrooi de biefstukken met peper en zout naar smaak en bak ze in de hete boter in 5 min.

  6. bruin en rose.

  7. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel ze met de helft van de avocado over de onderste helften van het brood.

  8. Leg de bovenkanten erop en snijd de focaccia s middendoor.

  9. Schep de rest van de avocado met de venkel, de rest van de rucola en de mayonaise door elkaar.

  10. Serveer de salade met het brood.

  11. Voeg gehalveerde kerstomaatjes aan de salade toe en garneer hem met grof gesneden korianderblad.

  12. Lekker erbij