Recept: Tilapiafilet in een rauweham jasje
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
600 gr. tilapiafilet (4 filetjes)
150 gr. rauwe ham (serrano of pasham)
gedroogde salieblaadjes
verse peper
150 gr. rauwe ham (serrano of pasham)
gedroogde salieblaadjes
verse peper
Bereidingswijze van het recept
Snijd ieder filetje in 4 stukjes Bestrooi 1 zijde met salie en verse peper Wikkel ieder stukje in een plakje (of half plakje) rauwe ham Maak dicht met een cocktailprikker In de grillpan leggen en zo lang bakken dat de vis binnenin juist gaar is.
(kleur verandert van glazig wit naar helder wit) De cocktailprikkers verwijderen en steeds 4 stukjes vis aan een sateprikker rijgen en op het bord zetten.
Lekker (en makkelijk) hierbij is voorgekookte krieltjes samen met voorgekookte wortelballetjes in een ovenschaal leggen.
Bestrooien met zeezout, salie en ruim olijfolie.
Goed doorelkaar scheppen en in een oven van 200 graden gedurende 30 minuten laten bakken.
Tussendoor af en toe omscheppen.