Recept: Vijgenhapje
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
16 verse vijgen
8 plakjes gerookte ham
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels honing
2 eetlepels fijngesneden bieslook
8 takjes tijm
zeezout
peper
100 gram mozzarella
8 plakjes gerookte ham
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels honing
2 eetlepels fijngesneden bieslook
8 takjes tijm
zeezout
peper
100 gram mozzarella
Bereidingswijze van het recept
Snijd de vijgen kruislings in en druk het vruchtvlees naar boven.
Snijd de plakjes rauwe ham in tweeen en omwikkel hiermee de verse vijgen.
Vermeng de olijfolie, het sap van de limoen en de honing met elkaar en voeg deze samen met de fijngesneden bieslook en de takjes tijm.
Voeg zout en peper toe.
Lepel het mengsel over de vijgen met ham en zet deze 4 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Serveer 4 vijgen per persoon op een bordje.