Recept: Warme kaastaartjes in rode portsaus

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

100 g. bloem
100 g. boter
1 theelepel maizena
0,5 liter kokende melk
peper
zout
nootmuskaat
120 g. geraspte Gruyere kaas
6 eidooiers
3 eiwitten
150 g. rozijnen
2 glazen rode port
1 theelepel aardappelzetmeel (opgelost in water)

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak een roux (basis voor een saus) door de boter te smelten zonder te kleuren.

  2. Voeg nu de bloem, vermengd met de maizena, erbij en verhit dit totdat de massa loslaat van de bodem.

  3. Roer dit nog 1 minuut door (niet kleuren) en laat het geheel afkoelen.

  4. Voeg dan de kokende melk erbij en roer het geheel glad.

  5. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Laat dit nu even afkoelen en roer de geraspte kaas erdoor.

  7. Vervolgens de eidooiers 1 voor 1 door deze massa roeren.

  8. Beboter 12 ronde soufflevormpjes van 5 cm.

  9. Klop nu de eiwitten stijf in een vetvrije kom, met een vetvrije garde (klopper).

  10. De stijfgeklopte eiwitten door de kaasmassa scheppen en voorzichtig doorroeren.

  11. De vormpjes voor 3/4 vullen en de massa gladstrijken.

  12. Zet de vormpjes in een heetwaterbad in een voorverwarmde oven op 180 gradenC.

  13. en bak ze af totdat ze gaar zijn.

  14. Dit is in 15 minuten.

  15. (Controleer dit door met een houten prikker in de soufles te prikken, als de prikker schoon uit de souffle komt, is hij gaar).

  16. In de tussentijd de rozijnen met de port aan de kook brengen en 5 minuten laten koken.

  17. Nu binden met het opgeloste aardappelmeel tot een licht stroopje met rozijnen.

  18. Zorg dat u warme bordjes heeft klaar staan, zodat u direct de taartjes kunt serveren.

  19. De bodem bedekken met de rozijnen-portsaus en de souffles uit de oven uit de vormpjes in het midden plaatsen