Recept: Vleestomaat gevuld met champignons en geitenkaas

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 ui
8 vleestomaten
2 bakjes champignons
8 olijven zonder pit met piment
150 gram geitenkaas
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels oude geraspte kaas
1 eetlepel Provencaalse kruidenmix
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten uit.

  2. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en laat de tomaten omgekeerd uitlekken.

  3. Hak de champignons fijn in de keukenmachine.

  4. Pel en snipper de ui.

  5. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui even aan.

  6. Schep de champignons erdoor en bak deze al omscheppend tot het vocht verdampt is.

  7. Breng op smaak met citroensap en peper.

  8. Laat het champignonmengsel iets afkoelen.

  9. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

  10. Verkruimel de geitenkaas en snijd de olijven in plakjes.

  11. Schep de geitenkaas, olijven en Provencaalse kruiden door de champignons en vul de tomaten met dit mengsel.

  12. Zet de tomaten naast elkaar in de ovenschaal.

  13. Strooi het paneermeel en de geraspte kaas erover.

  14. Bak de tomaten in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

  15. Lekker met groene tagliatelle.