Recept: Franse Kippenboutjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
ca. 25 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
kopje olie
klein glas witte wijn
zout
peper
1 theelepel gedroogde rozemarijn
8 kippeboutjes(eventueel uit diepvries)
klein glas witte wijn
zout
peper
1 theelepel gedroogde rozemarijn
8 kippeboutjes(eventueel uit diepvries)
Bereidingswijze van het recept
Voorbereiding:Meng witte wijn,zout,peper en rozemarijn door de olie, breng dit mengsel aan de kook en leg de kippeboutjes in de marinade.
Tenminste 1 uur in een afgesloten schaal laten marineren.
Verder:Haal de bouten uit de marinade,droog ze af,leg ze eerst met de binnenkant op het grillrooster en grill ze in 25 minuten op matig vuur.
Keer de boutjes tijdens het grillen om de vijf minuten om en penseel er dan wat marinade over.
Serveer met aardappelsla met groene kruiden en magere mayonaise.