Recept: Terrine van paprika

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Koud
Bijgerechten, Overig2

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
8

Ingredi├źnten

8 paprika s (rood,geel en oranje), geroosterd onder de grill,ontveld en zonder zaadjes
675 gr mascarpone
3 eieren gesplitst
2 el grof gehakte peterselie
2 el grof gehakte basilicum
2 grote teentjes knoflook grof gehakt
snufje suiker
2 rode paprika s zonder zaadjes grof gehakt
2 el olijfolie extra vierge
2 tl balsamicoazijn
zout
vers gemalen peper
paar takjes basilicum om te garneren

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd 7 geroosterde,ontvelde en van zaadlijsten ontdane paprika s in de lengte in dunne,even lange repen.

  2. Laat de achtste geroosterde paprika heel;die hebt u nodig voor de salsa.

  3. Klop de mascarpone met het eigeel,de peterselie,het basilicum,de helft van de knoflook en peper en zout.

  4. Sla in een apart kommetje de eiwitten stijf en klop die vervolgens door het mascarpone mengsel.

  5. Verhit de oven voor op 180 graden.

  6. Bekleed de bodem van een licht met olie ingevet broodblik(900)gr.

  7. met bakpapier.

  8. Verdeel 1/3 van het kaasmengsel over de bodem.

  9. Schik vervolgens de helft van de reepjes paprika in een laag op de mascarpone.

  10. Doe dit tot u alle kaas en reepjes paprika hebt gebruikt.

  11. Dek het blik af met folie en zet het in een braadslede.

  12. Giet er zoveel water bij dat het blik voor de helft in het water staat.

  13. Bak de terrine 1 uur in de oven.

  14. Laat het broodblik afkoelen in de braadslede,haal het eruit en laat het een nacht afkoelen.

  15. Bereid de salsa een paar uur voor het serveren.

  16. Hak de overige geroosterde en verse paprika s fijn in een keukenmachine.

  17. Voeg de overige knoflook,de suiker,de olie en de azijn toe.

  18. Bewaar wat basilicum voor garnering en doe de rest in de keukenmachine.

  19. Hak alles goed fijn.

  20. Breng de salsa op smaak met zout en peper en laat hem afkoelen.

  21. Haal de terrine uit het blik en snijd haar in dikke plakken.

  22. Garneer haar met basilicum en serveer met de salsa.