Recept: Tomatensalade met coppa di parma
Recept informatie
Ingrediënten
38 plakken coppa di parma
1 potje kapperappeltjes
8 tenen knoflook
36 kwarteleitjes
olijfolie
200 gram parmazaanse kaas (schilfers)
peper
1 bos peterselie
1 pak scrocchi (plat mediterraan brood)
8 sjalotten
25 roma tomaten (rijpe)
grof zeezout
Bereidingswijze van het recept
Kook de kwartel eitjes in ca.
5 minuten hard.
Schrikken en pellen.
Haal het vel van de tomaten en verwijder het zaad.
Snij de tomaten in lange stukken.
Was en droog de peterselie.
Pluk de blaadje en hak ze met twee sjalotten en twee teentjes knoflook fijn.
Op smaak brengen met peper en zout.
Pluk basilicum blaadjes en snij fijn.
Apart zetten.
Snij van de overige sjalotten klein ringen en zet weg.
Pel de knoflooktenen en hak zeer fijn.
Wegzetten.
Meng tomaten met het peterseliemengsel, doe er een scheut olijfolie bij en laat intrekken.
Snij de coppa in dunne reepjes.
Neem grote borden.
Verdeel hierover de tomaten peterselie, strooi er de basilicum blaadjes over.
Dan de coppa reepjes en op het laatst de parmezaanse kaas.
Garneer met half, in de lengte, doorgesneden kwarteleitje en kapperappeltjes.
Serveer met het platte schrocchi brood.