Recept: Timbaaltjes van gerookte zalm, heilbot en kaas
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 el olijfolie
175 g dunne plakjes gerookte zalm
175 g gerookte heilbot
175 g roomkaas
een scheutje tabasco
het sap van 1/2 citroen
een snuifje cayennepeper
partjes citroen
takjes verse dille
175 g dunne plakjes gerookte zalm
175 g gerookte heilbot
175 g roomkaas
een scheutje tabasco
het sap van 1/2 citroen
een snuifje cayennepeper
partjes citroen
takjes verse dille
Bereidingswijze van het recept
Vet vier timbaalvormpjes licht in met olie.
Bekleed de vormpjes met gerookte zalm.
Snij de overgebleven zalm in kleine stukjes.
Doe hetzelfde met de heilbot.
Hak de vis fijn in een keukenmachine.
Voeg de roomkaas, tabasco, het citroensap en de cayennepeper bij de vis en meng alles goed.
Verdeel het mengsel over de voorbereide vormpjes.
Strijk de bovenkant glad en zet de vormpjes 2-3 uur in de koelkast.
Keer de timbaaltjes om op de borden en kleef er een takje op.
Garneren met takjes citroen en takjes verse dille.