Recept: Toscaansesalade met lamsfilet en pecorino-kaas

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

12 plakjes ontbijtspek, in lange dunne plakjes
700 gram lamsrugfilet
olijfolie
zout
witte peper
1 eetlepel vers gehakte basilicum
50 gram gesmolten boter
2 teentjes knoflook
6 sneetjes oud witbrood
scheutje rode wijnazijn
gembernat
zeezout
6 pomodoritomaten
200 gram gemengde sla
2 teentjes knoflook
36 ontpitte zwarte olijven
100 gram pecorino-kaas
6 plakjes pomodori secco

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge tefal koekenpan uit tot mooie krullen.

  3. Wrijf de lamsfilet in met wat olijfolie, zout, witte peper en de fijngehakte basilicum.

  4. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de lamsfilet in 6 minuten rondom mooi bruin en rose van binnen.

  5. Zet de lamsfilet dan apart.

  6. Verwarm de boter op een laag vuur tot deze net gesmolten is.

  7. Neem het pannetje van het vuur en laat het afkoelen.

  8. Knijp er de schoongemaakte teentjes knoflook boven uit en roer die door de boter.

  9. Steek de rondjes van 1,5 centimeter uit het wittebrood en bestrijk deze met alle knoflookboter.

  10. Bak deze croutons in de voorverwarmde oven in 5 minuten mooi krokant.

  11. Meng voor de dressing 1/2 deciliter olijfolie, rode wijnazijn, gembernat, zeezout en de versgemalen witte peper.

  12. Snijd de pomodori tomaten in plakjes en vermeng ze met de schoongemaakte slasoorten.

  13. Zet het geheel om met de uitgeknepen teentjes knoflook en de zwarte olijven.