Recept: Wortelmousse met avocado en krab
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4-6Ingrediënten
150 g krabvlees
4 blaadjes munt, fijngehakt
1 lente-ui, gesnipperd
1/2 el sesamolie
1 tl sojasaus
sap van 1/2 limoen
mespunt cayennepeper
Voor de wortelmousse:
250 g wortel, in plakjes
1 sjalot, gesnipperd
1 el olijfolie
sap van 1 sinaasappel
1,5 dl kippenbouillon
1 cm gember, geraspt
1 blaadje gelatine
peper
zout
Voor de avocadopuree:
1/2 avocado, geschild
2 el olijfolie
sap van 1/2 limoen
1 lente-ui, gesnipperd
1 el verse koriander, fijn gehakt
1/2 groene chilipeper, fijn gehakt
peper
zout
4 blaadjes munt, fijngehakt
1 lente-ui, gesnipperd
1/2 el sesamolie
1 tl sojasaus
sap van 1/2 limoen
mespunt cayennepeper
Voor de wortelmousse:
250 g wortel, in plakjes
1 sjalot, gesnipperd
1 el olijfolie
sap van 1 sinaasappel
1,5 dl kippenbouillon
1 cm gember, geraspt
1 blaadje gelatine
peper
zout
Voor de avocadopuree:
1/2 avocado, geschild
2 el olijfolie
sap van 1/2 limoen
1 lente-ui, gesnipperd
1 el verse koriander, fijn gehakt
1/2 groene chilipeper, fijn gehakt
peper
zout
Bereidingswijze van het recept
Maak eerst de wortelmousse.
Fruit hiervoor de sjalot glazig in olijfolie, voeg de wortel toe en stoof op zacht vuur mee.
Voeg sinaasappelsap en kippenbouillon toe en laat gaarkoken onder deksel.
Voeg de gember toe en mix.
Kruid met peper en zout.
Week de gelatine in koud water, knijp goed uit en roer door het warme wortelmengsel.
Laat afkoelen.
Mix alle ingredienten voor de avocadopuree en verdeel over 4 kleine glaasjes.
Schep de afgekoelde wortelmousse op de avocadopuree.
Laat opstijven in de koelkast.
Meng het krabvlees met munt, lente-ui, sesamolie, sojasaus en limoensap.
Breng op smaak met cayennepeper en verdeel het over de wortelmousse.
Serveer koel.