Recept: Mascarpone-ijs met noten en karamel
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
250g mascarpone
250ml volle melk
150g basterdsuiker
4 eetlepls karamel
50g walnoten
50g hazelnoten
250ml volle melk
150g basterdsuiker
4 eetlepls karamel
50g walnoten
50g hazelnoten
Bereidingswijze van het recept
Meng de mascarpone met de melk en de basterdsuiker tot een gladde massa.
Doe ze in de ijsmachine en laat draaien.
Hak de noten grof.
Tien minuten voor heht ijs klaar is, voegt u er de noten aan toe.
Als laatste gaat de karamel erbij, zodat hij in slierten in het ijs blijft hangen.
Mascarpone is technisch gezien geen kaas, maar de overgebleven room van de afgeroomde melk voor parmezaanse kaas.
Hieraan wordt een bacteriecultuur toegevoegd zodat het productieproces een beetje op dat van yoghurt lijkt.
Mascarpone is een prima vervanger van slagroom in zoete en hartige gerechten.
Waarschijnlijk kent u hem het best uit tiramisu, maar ook voor roomijs is hij geschikt!