Recept: Margarita-roomijs
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
1,25dl limoensap
2 eetlepels (30ml) tequila
3 eetlepels (45ml) Cointreau of Triple sec
150g suiker of poedersuiker
5dl slagroom
2 eetlepels (30ml) tequila
3 eetlepels (45ml) Cointreau of Triple sec
150g suiker of poedersuiker
5dl slagroom
Bereidingswijze van het recept
Giet het limoensap, de tequila en de Cointreau (of Triple sec) in een kom en roer de suiker erdoor.
Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Giet er de room bij en klop het mengsel op tot het dik en glad is, maar niet stijf.
Schep dit mengsel in een luchtdicht afsluitbare diepvriesdoos en zet het tot de volgende dag in de vriezer.
Dit roomijs hoeft niet te rijpen (zacht te worden voor het serveren), omdat het niet te hard bevroren raakt en relatief snel smelt.