Recept: Turkse koffiekoek met abrikozen en walnoten

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, Gebak

Recept informatie

Bereidingstijd:
80 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

75 gram donkerbruine basterdsuiker
150 gram volkorenmeel
1 theelepel bakpoeder
zout
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel gemalen koriander
100 gram koude boter
200 gram gewelde abrikozen
125 ml zure room (ik heb hiervoor kwark gebruikt is minder vet )
1 ei
100 gram walnoten
4 eetlepels hele sterke koffie of 2 eetl. poederkoffie opgelost in 2 eetl.water)
walnoten om te garneren

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.

  2. Meng suiker met volkorenmeel, bakpoeder, zout, nootmuskaat en koriander.

  3. Snij hierin de boter in kleine stukjes.

  4. Meng alles tot een kruimelig deeg (Ik doe alles in de keukenmachine en draai tot kruimels) Doe de helft van dit kruimelige deeg in een beboterd en met bloem bestrooid cakeblik.

  5. Leg hierop de in kleine stukjes gesneden abrikozen.

  6. Roer door de rest van het deeg het ei, de zure room of kwark, de sterke koffie en gehakte walnoten.

  7. Verdeel dit deeg over de abrikozen.

  8. Garneer de koek eventueel met walnoten.

  9. Bak de koek 60 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden.

  10. Laat de koek 24 uur staan voordat je hem aansnijdt.