Recept: Koningscake
Recept informatie
Bereidingstijd:
120 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
250 gram boter
200 gram suiker
4 eieren
250 gram meel
150 gram WITTE ROZIJNEN
125 gram grof gehakte amandelen
125 gram geraspte chocolade
80 gram citroen/sinas vruchtjes (konfijt)
2 glaasjes cognac
een snufje zout
kant en klare marsepein (Banketbakker)
200 gram suiker
4 eieren
250 gram meel
150 gram WITTE ROZIJNEN
125 gram grof gehakte amandelen
125 gram geraspte chocolade
80 gram citroen/sinas vruchtjes (konfijt)
2 glaasjes cognac
een snufje zout
kant en klare marsepein (Banketbakker)
Bereidingswijze van het recept
Boter, suiker en eieren schuimig mixen Meel toevoegen en goed onderroeren Daarna alle andere ingredienten toevoegen en goed roeren Ongeveer 60 minuten bakken in voorverwarmde oven op 200-220 graden C De cake heet waarschijnlijk koningscake vanwege de vorstelijk ingredienten: ROZIJNEN + COGNAC, de perfecte combinatie.
U kunt hem naar keuze vorstelijk afwerken met marsepein en decoraties.