Recept: Superchocoladecake
Recept informatie
Bereidingstijd:
60 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
200 gram extra pure chocolade,in kleine stukjes
100 gram melkchocolade
150 gram zachte boter,in kleine blokjes
1 sinaasappel
8 eieren,losgeklopt
100 gram suiker
cacao om te bestrooien
bloem
100 gram melkchocolade
150 gram zachte boter,in kleine blokjes
1 sinaasappel
8 eieren,losgeklopt
100 gram suiker
cacao om te bestrooien
bloem
Bereidingswijze van het recept
verwarm de oven voor op 150 graden.
Breek de chocolade in stukken en verwarm die au bain marie.
Roer de boter erdoor en laat het geheel dan overnieuw smelten.
roer alles nog eens goed door.
Was de sinaasappel en rasp de schil boven het gesmolten chocolademengsel.
roer er de eieren en vervolgens de suiker door.
doe het geheel over in de springvorm en bak de cake in 25 minuten gaar.
Schakel de oven uit,maar laat de cake er nog minimaal 10 minuten in staan.
Laat de cake daarna buiten de oven verder afkoelen.
Bestrooi de afgekoelde cake royaal met cacao door deze boven de cake te zeven.
Snijd de cake in 8 gelijke delen met een mes dat je na elke snede onder de hete kraan houdt,zo krijg je mooie scherpe punten.