Recept: Appel-banaancake met esdoornsiroop

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, Cake

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

180 gr fijne suiker of griessuiker
180 gr boter
180 gr bloem (niet zelfrijzende)
3 eieren
1 koffielepel bakpoeder
2 boskoop appels
1 goed rijpe banaan
30 ml esdoornsiroop (verkrijgbaar in de betere supermarkt)
1/4 koffielepel kaneelpoeder

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

  2. Roer de eidooiers en de suiker tot room.

  3. Meng de gesmolten (niet heet!) boter en de esdoornsiroop eronder.

  4. Voeg nu de bakpoeder en bloem al zevend eronder en roer totdat een deeg is onstaan.

  5. Klop de eiwitten op met behulp van een snuifje zout, dat bevordert het stijfkloppen.

  6. Schil en snijd de appel in stukjes alsook de banaan.

  7. Voeg bij het deeg en roer even om en voeg dan voorzichtig (met behulp van pannelikker) de opgeklopte eiwitten eronder.

  8. Vet een vorm in met boter en bestuif de binnenkant van de vorm met wat bloem en zorg dat er een laagje blijft kleven aan de bodem.

  9. Klop de rest van de bloem eruit, plaats de vorm met de cake in de voorverwarmde oven (180 graden C) en laat gedurende 45 minuten bakken.

  10. Haal de cake uit de oven en laat hem een half uurtje afkoelen.

  11. Haal uit vorm en laat verder afkoelen.

  12. bestrooi als laatste met bloemsuiker en snij de cake in schijfjes van 1cm dikte.