Recept: Amandelcake

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, Cake

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250g bloem + beetje extra
130g bruine basterdsuiker
160g koude boter, in blokjes
Zout
8 eetlepels frambozenjam
170g zachte boter
200g witte basterdsuiker
4 grote eieren, losgeklopt
2 eetlepels citroensap
250g gemalen amandelen
50g amandelschaafsel
Poedersuiker, om te bestrooien

Bereidingswijze van het recept

  1. Meng de bloem met de suiker en een snuifje zout.

  2. Voeg de boter toe.

  3. Kneed snel met koelen handen tot een samenhangend deeg.

  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot het 3mm dik is.

  5. Bekleed een rechthoekige taartvorm.

  6. Zet 30 minuten in de koelkast.

  7. Verwarm de oven op 190 graden C.

  8. Prik gaatjes in het deeg en bak het blind.

  9. Verwijder na een kwartier de bonen en zet het nog 5 minuten in de oven.

  10. Haal het eruit en laat afkoelen.

  11. Smeer de jam over het deeg.

  12. Klop de boter met de suiker tot een bleek, luchtig geheel.

  13. Voeg eieren en citroensap toe.

  14. Doe de gemalen amandelen erbij.

  15. Verdeel het mengsel over de jamlaag.

  16. Strooi het amandelschaafsel erover.

  17. Zet 30 minuten in de oven tot de vulling goudbruin is en stevig in het midden.

  18. Bedek met aluminiumfolie als het te donker wordt.

  19. Haal uit de oven en laat de cake afkoelen.

  20. Strooi er poedersuiker over en snij in rechthoekjes.