Recept: Paddenstoelensoep met mascarpone
Recept informatie
Bereidingstijd:
40 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
600 gram cantharellen
2 teentjes knoflook
40 gram boter
1 theelepl rozemarijnnaaldjes
9 deciliter vleesbouillon
150 gram mascarpone
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 teentjes knoflook
40 gram boter
1 theelepl rozemarijnnaaldjes
9 deciliter vleesbouillon
150 gram mascarpone
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereidingswijze van het recept
Bak de paddenstoelen met de knoflook 5 minuten in de boter op middelhoog vuur.
Schep 4 eetlepels paddenstoelen uit de pan en houd deze apart.
Doe de rozemarijnnaaldjes en bouillon in de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep.
Verwarm de soep op zacht vuur en roer de mascarpone erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Garneer met de achtergehouden paddenstoelen en peterselie.