Recept: Mexicaanse kaassoep met kruidige broodstengels

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met zuivel

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 sneden maisvloerbrood
600 gram tomaten, in stukjes
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mexicaanse kruiden
200 gram pittig belegen kaas, geraspt
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 eetlepel jalapeno peper reepjes (uit pot) of 1 rode peper, in reepjes
1 blikje mais (netto 150 gram)
1/2 liter kippenbouillon
11/2 deciliter melk
2 eetlepels verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Pureer de tomaten in de keukenmachine.

  3. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de helft van de tomaten met de mexicaanse kruiden aan tot een dikke saus ontstaat.

  4. Snijd eventueel de korstjes van het brood.

  5. Snijd de sneetjes brood in de lengte in repen van 2 centimeter breed en rol ze in de lengte uit.

  6. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de repen dun met de tomatensaus.

  7. Strooi er 50 gram kaas over.

  8. Rooster de broodstengels in de oven in 20 minuten tot ze droog en knapperig zijn.

  9. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper en mais even aan.

  10. Bak de rest van de tomatensaus en de gepureerde tomaten even mee en voeg dan de bouillon en melk toe.

  11. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

  12. Roer er 100 gram kaas door en laat de kaas al roerende smelten.

  13. Voeg mexicaanse kruiden naar smaak toe.

  14. Verdeel de rest van de kaas over 4 soepkommen en schep de hete soep erover.

  15. Geef de soepstengels erbij.