Recept: Thaise kippensoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

5 deciliter kippenbouillon
5 deciliter kokosmelk
2 stengels citroengras, sereh, het binnenste zachte deel fijnsnijden
4 dunne plakjes laos
6 limoenblaadjes, gekneusd
125 gram thaise jasmijnrijst
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
200 gram kipfilet in reepjes
3 rode pepers, zaadjes verwijderd, in reepjes
2 lente uitjes, in ringetjes
2 eetlepels korianderblaadjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng de bouillon met kokosmelk, citroengras, galangawortel en limoenblaadjes aan de kook en laat het mengsel op zacht vuur 20 minuten koken.

  2. Zeef de bouillon eventueel en breng hem weer aan de kook.

  3. Voeg rijst, vissaus en naar smaak limoensap toe en laat de soep 15 minuten koken.

  4. Roer de kipfilet en rode pepers erdoor en kook de soep nog 5 minuten.

  5. Bestrooi met lente ui en koriander.