Recept: Tomaten-spek soep
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
1000 gr tomaten
1 sjalot
1-2 teentjes knoflook
125 gr. spekblokjes
Bouillonblokje
600-700 cc water
peterselie
1 sjalot
1-2 teentjes knoflook
125 gr. spekblokjes
Bouillonblokje
600-700 cc water
peterselie
Bereidingswijze van het recept
De tomaten ontvellen, hard steelaanzetje verwijderen en in partjes snijden.
Sjalot snipperen en de knoflook klein snijden.
De spekblokjes in een warme pan op een laag vuur zetten.
Laten zweten totdat de spekjes wit/roze kleuren.
De sjalot en knoflook toevoegen en opnieuw even laten smoren.
Na 5 minuten de tomaatblokjes toevoegen en weer 10 minuten laten smoren.
Bouillon maken van water en bouillonblokje en dit toevoegen aan de tomaten.
Gedurende een kwartiertje laten koken, peterselie toevoegen.