Recept: Zoetzure vissoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vis

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

1 kilo viskoppen en graten(vraag vooraf aan de visboer)
2 eetlepels tamarinde
1 kleine winterwortel
1 struik paksoi
2 lente uitjes
200 gram tauge
1 kleine rode Spaanse chilipeper
500 gram visfilets
thaise vissaus
zout en vers gemalen peper
2 eetlepels fijngesneden munt
3 eetlepels fijngesneden koriander

Bereidingswijze van het recept

  1. Zet de koppen en de graten in een pan ruim onder water,en voeg de tamarinde eraan toe.

  2. Breng het water aan de kook en laat de bouillon 10 minuten trekken.

  3. Maak de groenten schoon.

  4. Snijd de wortel in schijfjes.

  5. Snijd de paksoi en ui fijn.

  6. Zeef de bouillon boven een andere pan en breng hem weer aan de kook.

  7. Voeg de wortel,paksoi,ui en tauge toe en laat de soep 8 minuten koken.

  8. Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.

  9. Laat de peper even meetrekken in de soep.

  10. Snijd de vis in dikke plakken en voeg deze aan de soep toe.

  11. Laat de soep nog 5 minuten koken tot de vis gaar is.

  12. Breng de soep op smaak met de vissaus en zout en peper.

  13. Schep de soep in 6 kommen en garneer met de munt en koriander.