Recept: Venkelsoep met cherrytomaatjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 venkel
1 kleine ui gesnipperd
3 el olijfolie
125 ml creme fraiche halfvet
750 ml kippenbouillon(evt.van tablet)
4 takjes cherrytomaatjes
1 kleine ui gesnipperd
3 el olijfolie
125 ml creme fraiche halfvet
750 ml kippenbouillon(evt.van tablet)
4 takjes cherrytomaatjes
Bereidingswijze van het recept
Snijd de venkel in kleine stukjes,bewaar het kruidige venkelgroen als garnering.
Fruit in een soeppan de ui in de olie goudbruin,voeg de stukjes venkel erbij en bak ze enkele minuten mee.
Roer de creme fraiche erdoor,schenk de bouillon erbij,breng het geheel aan de kook en laat de soep afgedekt 15 min.
zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in een bord en leg er een takje cherrytomaatjes op.
Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.