Recept: Witte bonensoep met gehaktballetjes

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente
Soepen, met vlees15

Recept informatie

Bereidingstijd:
70 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

1 grote ui, fijngesneden
200 g bleekselderij, in reepjes
300 g wortel, in reepjes
200 g aardappel, in blokjes
2 preien, in dunne ringen
3-4 el olijfolie
3 grote tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in stukjes
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
2 plakjes witbrood zonder korst
4-5 el melk
600 g rundergehakt
3 salieblaadjes, heel fijngesneden
zout, peper
3 blikken (à 4 dl) Italiaanse witte bonen (cannellini), uitgelekt
2-3 el fijngesneden bladselderij,
2-3 el fijngesneden peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Bak de ui, bleekselderij, wortel, aardappel en prei circa 10 min.

  2. op zacht vuur in de olie.

  3. Bak de tomaat circa 2 min.

  4. mee.

  5. Schenk er al roerende 2 l water bij en breng alles aan de kook.

  6. Voeg tijm en laurier toe en laat de soep circa 20 min.

  7. zachtjes koken.

  8. Week de plakjes witbrood in de melk.

  9. Knijp het brood uit en meng het met het gehakt, de salie en zout en peper naar smaak.

  10. Draai hiervan kleine balletjes.

  11. Voeg de gehaktballetjes samen met de uitgelekte bonen toe aan de soep.

  12. Laat de soep nog circa 10 min.

  13. zachtjes koken en roer er voor serveren de selderij en peterselie door.