Recept: Witlofveloute met boontjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
55 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
500g witlof
1 blik (400g) sperziebonen
7,5 dl kippenbouillon
2,5 dl melk
1,5 dl room
50g boter
Peterselie
Peper uit de molen en zout
1 blik (400g) sperziebonen
7,5 dl kippenbouillon
2,5 dl melk
1,5 dl room
50g boter
Peterselie
Peper uit de molen en zout
Bereidingswijze van het recept
Spoel het witlof en verwijder het bittere kroontje.
Snipper het fijn en laat het 20 minuten stoven in boter.
Spoel de boontjes met koud water en laat ze goed uitlekken.
Verwarm de bouillon en schenk hem bij het witlof.
Voeg er de melk aan toe en laat 5 minuten koken.
Mix de soep.
Voeg er de boontjes aan toe.
Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Laat nog 5 minuten goed doorwarmen.
Werk af met gehakte peterselie en serveer goed heet.