Recept: Witlofsoep met hamchips

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente
Soepen, met vlees15

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500g witlof
100g aardappelen
1 ui
100g rauwe ham
100g mascarpone
1l gevogeltefond
Olijfolie
1 takje tijm
2 blaadjes laurier
Bladpeterselie
Nootmuskaat
Peper uit de molen
Zeezout

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de aardappelen, snij ze in stukken.

  2. Wrijf het witlof schoon met vochtig keukenpapier en verwijder het bittere koontje.

  3. Hou een stronkje apart en snij het in fijne reepjes.

  4. Snij de rest grof.

  5. Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie.

  6. Doe er de stukken witloof bij.

  7. Laat ze kort meebakken.

  8. Voeg er de aardappelen, de gevogeltefond, de tijm en de laurier aan toe.

  9. Kruid met peper en zout.

  10. Laat 15 minuten koken.

  11. Snij de ham in reepjes.

  12. Bak ze knapperig in een pan met antiaanbaklag.

  13. Laat uitlekken op keukenpapier.

  14. Bak in dezelfde pan de witloofreepjes goudbruin.

  15. Mix de soep.

  16. Breng ze op smaak en laat ze nog heel even doorkoken.

  17. Verdeel de soep over kommetjes of borden.

  18. Werk elke portie af met een lepeltje mascarpone, witlofsnippers, ham en een plukje peterselie.