Recept: Zachte currysoep met Chinese kool
Recept informatie
Bereidingstijd:
35 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
7,5 dl groentebouillon
1/2 Chinese kool
2 lente-uitjes, in ringen
1 eetlepel arachideolie
1 potje natuuryoghurt
2 cm verse gemberwortel, geraspt
2 teentjes knoflook, geplet
1 Spaans pepertje, in ringetjes
1/2 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 koffielepel korianderpoeder
1 koffielepel groene currypasta
1/2 Chinese kool
2 lente-uitjes, in ringen
1 eetlepel arachideolie
1 potje natuuryoghurt
2 cm verse gemberwortel, geraspt
2 teentjes knoflook, geplet
1 Spaans pepertje, in ringetjes
1/2 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 koffielepel korianderpoeder
1 koffielepel groene currypasta
Bereidingswijze van het recept
Snij de Chinese kool in reepjes.
Hou een handjevol apart voor de afwerking en stoof de rest samen met de uitjes aan in de olie.
Voeg er de currypasta, de gember en de knoflook aan toe.
Roerbak tot de aroma's vrijkomen.
Schenk er de bouillon bij.
Voeg er de kaneel, de kruidnagels en het korianderpoeder aan toe.
Laat 20 minuten zachtjes koken.
Neem de kaneel weg.
Doe de yoghurt bij de soep en pureer ze met de staafmixer.
Verdeel de hete soep over borden of kommetjes.
Werk af met de apart gehouden koolsnippers.
Lekker met croutons gebakken in olijfolie en bestrooid met verse koriander.