Recept: Zaanse gehakt-kaas kroketjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten Aantal personen:
4Ingrediënten
100 g half-om-half gehakt
1 eetlepel bloem
1/2 eetlepel peterselie (fijngehakt)
25 g kaas (jongbelegen, aan 1 stuk)
olie (om te frituren)
1/2 eetlepel gehaktkruiden
1 ei
paneermeel
1/2 theelepel mosterd (Zaanse)
1 eetlepel bloem
1/2 eetlepel peterselie (fijngehakt)
25 g kaas (jongbelegen, aan 1 stuk)
olie (om te frituren)
1/2 eetlepel gehaktkruiden
1 ei
paneermeel
1/2 theelepel mosterd (Zaanse)
Bereidingswijze van het recept
Snijd de kaas in zeer kleine blokjes van 1/2 cm.
Klop het ei los.
Meng het gehakt met 1/2 eetl.
paneermeel, 2 eetl.
ei, de kaas, de kruiden, de mosterd en de peterselie.
Vorm van het gehakt 2 rolletjesWentel de gehaktrolletjes eerst door de bloem, vervolgens door de rest van het ei en als laatste door een laagje paneermeel zodat ze helemaal bedekt zijn.
Verwarm de frituurolie tot ca.
170 graden en frituur de Zaanse gehakt-kaaskroketjes in 4 tot 5 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met tomatenketchup, mosterd of mayonaise.