Recept: Bitterballetjes van gerookte Noorse fjord forel
Recept informatie
Bereidingstijd:
40 minutenAantal personen:
12Ingrediënten
120 gr. gerookte Noorse Fjord forel
500 gr gekookte rijst
30 gr boter
60 gr jonge kaas
zout
peper
1 eetl. gehakte peterselie
bloem,
een geklutst ei,
paneermeel
olie om in te frituren
500 gr gekookte rijst
30 gr boter
60 gr jonge kaas
zout
peper
1 eetl. gehakte peterselie
bloem,
een geklutst ei,
paneermeel
olie om in te frituren
Bereidingswijze van het recept
Snij de gerookte Fjord forel en de kaas in kleine blokjes.
Meng de boter, peterselie, de forel en kaas voorzichtig door de gekookte rijst.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Verdeel het mengsel in 12 porties.
Vorm er balletjes van.
Rol de balletjes door de bloem, het ei en de paneermeel.
Verhit de olie en frituur de balletjes bij 180 graden Celcius tot ze mooi bruin zijn.
Een tartaarsaus, sla en kleine tomaatjes smaken er lekker bij.
Voor dit gerecht kunt u ook Noorse zalm gebruiken