Recept: Crostini Vitello tonnato

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Koud
Snacks, Koud14

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

12 crostini's (sneetjes krokant brood)
voor de vitello:
200 g kalfsbovenbil
1 eetlepel appelkappertjes
4 ansjovis
1 dl zoete witte wijn
olijfolie
boter
peper en zout
voor de tonnato:
1/2 blikje tonijn in eigen nat
2 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze van het recept

  1. Kruid het vlees met peper en zout en bak het goudbruin in 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter.

  2. Voeg de kappertjes en de ansjovis toe en blus met de witte wijn.

  3. Laat op een zacht vuur, onder gesloten deksel 15 min verder garen.

  4. Draai het vlees regelmatig.

  5. Het vlees moet nog rose zijn vanbinnen.

  6. Haal het vlees uit de pan en laat de saus tot een derde inkoken.

  7. Giet de saus over het kalfsvlees.

  8. Mix de mayonaise met de tonijn en het vocht uit het blikje.

  9. Bestrijk de crostini's met wat tonijnsaus.

  10. Snij dunne plakjes van het kalfsvlees en beleg er de crostini's mee.

  11. Werk af met de rest van de tonijnsaus en een appelkappertje