Recept: sate saus

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

ketjap
3 dl
2 dl water
2 theel sambal
6 teentjes knoflook
sap van 1/2 citroen
1/2 blok goeladjawa (javaanse bruinesuiker)
1 pot pindakaas zonder stukjes noot en niet van calve die is te vet zo dat een laagje olie op de saus blijft drijven.

Bereidingswijze van het recept

  1. Ketjap en het water in een pan doen en aan de kook brengen.

  2. Vuur klein zetten nu de uitgeperste teentjes knoflook toevoegen,de sambal, het citoensap de goeladjawa even zachtjes laten doorkoken.

  3. en het vuur weer klein zetten.

  4. Nu doe je lepel voor lepel de pindakaas toevoegen,goed blijven roeren met een garde en als je vind dat de saus dik genoeg is draai je het vuur uit.

  5. Even proeven en eventueel nog wat sambal of suiker toevoegen.