Recept: Zalmroomsaus

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 g diepvrieszalmfilets
2 middelgrote preien
40 g boter
1 afgestreken el bloem
125 mL groentebouillon
200 mL slagroom
een beetje citroensap
zout
versgemalen peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Neem de zalmfilets uit de verpakking en laat ze afgedekt goed ontdooien bij kamertemperatuur.

  2. Spoel de filets vervolgens even af onder stromend koud water, dep ze droog en snijd ze in kleine blokjes.

  3. Reinig de preien, halveer en was ze grondig, laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes.

  4. Verhit de boter in een pan, stoof daarin de preireepjes, strooi er wat bloem over en stoof dit onder voortdurend roeren lichtgeel.

  5. Voeg de bouillon en de room toe, breng alles al roerend aan de kook en laat het 2-3 minuten koken.

  6. Druppel een beetje citroensap op de blokjes zalmfilet, kruid ze met zout en peper, doe ze in de saus en laat ze daarin ongeveer 5 minuten op een zacht vuur trekken.