Recept: Zoetzure saus

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

200 g wortelen
1 blik perziken (uitlekgewicht 240 g)
125 mL sap van de perziken uit blik
150 g augurken in het zuur uit glas
125 mL azijn van de augurken uit glas
200 mL tomatenketchup
1 prei
1 el suiker
zout
chilipoeder



Bereidingswijze van het recept

  1. Schil, reinig en was de wortelen en snijd ze in kleine blokjes.

  2. Laat de perziken en de augurken uitlekken, vang het nat op en meet van elk 125 mL af.

  3. Snijd de perziken en de augurken in kleine blokjes.

  4. Doe het nat van de augurken en de perziken in een pan, voeg de blokjes wortel, perzik en augurk toe en laat dit goed koken.

  5. Doe de ketchup erbij en breng alles opnieuw aan de kook.

  6. Reinig de prei, halveer hem in de lengte, was hem en snijd hem in fijne reepjes.

  7. Laat de reepjes even mee in de saus sudderen.

  8. Breng de saus op smaak met suiker, zout en chilipoeder en serveer.