Recept: Spinaziestampotje met mosterdkarbonades

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappels
2 x 2 ribkarbonades
1 zure appel(bijv. goudrenet),geschild en in partjes
5 eetlepels grove mosterd
6 eetlepels olijfolie
1 zak spinazie (300 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de aardappelen in 20-25 minuten met een beetje zout gaar.

  2. Giet ze af,maar houd 2 soeplepels kookvocht van de aardappelen achter.

  3. Snijd de karbonades aan de zijkant in met een scherp mes.

  4. Vouw de karbonades open en leg er een kwart van de appelpartjes tussen,bestrijk die steeds met 1 eetlepel grove mosterd.

  5. Vouw de karbonades weer dicht en maak het vlees met een cocktailprikker vast.

  6. Wrijf het vlees in met zout en(versgemalen)peper.

  7. Verhit 2 eetlepels olie in een antiaanbakpan,bak de karbonades op hoog vuur aan weerszijdenbruin en laat ze daarna op middelhoog vuur in 15 minuten doorgaren.

  8. Stamp(met een pureestamper)de aardappelen met het achtergehouden kookvocht en 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel mosterd tot puree.

  9. Breng op smaak met zout en(versgemalen)peper.

  10. Roer beetje bij beetje de verse spinazie door de puree.