Recept: Visschotel met kerrie

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

800g visfilets (wijting, kabeljauw, dorade...)
500g prei
3 grote uien
1 kg aardappelen
100g gemalen gruyere
5 dl melk
3 dl room
50 g boter of margarine
1 eetlepel kerriepoeder
Nootmuskaat
Peper
Zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Snij de prei in fijne ringen en schep ze in een beboterde ovenschotel.

  2. Leg hierop de visfilets en kruid met peper en zout.

  3. Snij de uien in ringen en stoof ze aan in wat olie.

  4. Voeg er de kerrie bij en laat verder stoven.

  5. Voeg er de room aan toe.

  6. Giet het mengsel over de vis en strooi er dan de gemalen kaas over.

  7. Zet 40 minuten in een oven van 190 graden.

  8. Schil de aardappelen.

  9. Kook ze gaar.

  10. Giet af en plet ze fijn met boter en wat melk.

  11. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  12. Serveer bij de vis.