Recept: Wok met groenten en kastanjes
Meer recepten in de categorie:
Hoofdgerechten, VegetarischHoofdgerechten, Wokken8
Makkelijk en Snel, Warm
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
115g ongezouten pinda's
250g bospaddenstoelen
1 wortel
1 gele paprika
1 rode paprika
1 courgette
115g sluimerwten
1 kleine komkommer
250g kastanjes (uit blik, uitgelekt)
1 limoen
3 sjalotjes
1 teentje knoflook, geplet
1 rood pepertje
1,75dl kokosmelk
2 eetlepels lichte sojasaus
Olie
1 eetlepel kandijsuiker
2 eetlepels pikante salsa
2 eetlepels geraspte gember
1 eetlepel koriander poeder
1 eetlepel kurkuma
250g bospaddenstoelen
1 wortel
1 gele paprika
1 rode paprika
1 courgette
115g sluimerwten
1 kleine komkommer
250g kastanjes (uit blik, uitgelekt)
1 limoen
3 sjalotjes
1 teentje knoflook, geplet
1 rood pepertje
1,75dl kokosmelk
2 eetlepels lichte sojasaus
Olie
1 eetlepel kandijsuiker
2 eetlepels pikante salsa
2 eetlepels geraspte gember
1 eetlepel koriander poeder
1 eetlepel kurkuma
Bereidingswijze van het recept
Rooster de pinda's en hak ze heel fijn.
Warm ze op met de pikante salsa, kokosmelk, sojasaus, koriander, kurkuma en kandijsuiker.
Snipper de sjalotjes heel fijn.
Snij de paprika's in fijne reepjes.
Haal de zaadjes uit de pepertjes en hak ze fijn.
Snij de wortel en de komkommer op julienne-wijze.
Maak de bospaddenstoelen droog schoon en laat de kastanjes goed uitlekken.
Verhit olie in een wok.
Fruit hierin de sjalotten, knoflook en pepertjes.
Voeg er all groenten, de kastanjes en gember aan toe.
Boen de limoen en rasp de schil.
Doe de zeste en het sap in de wok.
Bak alles tot de groenten beetgaar zijn.
Kruid met peper en zout.
Serveer met wat plakjes limoen en de pindasaus.