Recept: Sinaasappelmarmelade

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

1 kg sinaasappelen
1 kg suiker
1 pakje gelfix 1 + 1

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil 2 tot 3 sinaasappelen flinterdun, dus zonder het (bittere) witte vel.

  2. Snij de schil in flinterdunne reepjes.

  3. Schil de rest van de sinaasappelen en snij het vruchtvlees in stukjes.

  4. Meng vruchtvlees en sinaasappelschil met 1,5 dl water.

  5. Neem 2 eetlepels suiker, meng met de gelfix en roer dit door de vruchten.

  6. Breng al roerend aan de kook en strooi er de resterende suiker bij.

  7. Laat 1 minuut goed doorkoken.

  8. Haal van het fornuis en roer nog 5 minuten, tot alle schuim verdwenen is.

  9. Giet meteen tot aan de rand in de potjes en sluit ze af.