Recept: Irisch stew

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

3 eetlepels olie
500 g riblappen in stukjes
1 vleesbouillontablet
2 laurierblaadjes
1/2 bos bospeen in stukken
150 g koolraap in blokjes
2(rode)uien in halve ringen
500 g aardappels geschild en in stukken
1 zakje bosuitjes(3 stuks)in ringen

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de olie in een soeppan en braad hierin de stukjes vlees rondom aan.

  2. Schenk er 1 liter water bij,voeg het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.

  3. Laat het vlees minimaal 4 uur op laag vuur zachtjes koken.

  4. Voeg het laatste uur de peen,de koolraap en de ui toe en kook de laatste 30 minuten de aardappelen mee.

  5. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi voor gebruik met de bosui.

  6. Tip:Dit recept is heerlijk met allerlei soorten groenten.

  7. U kunt dus de groenten gebruiken die u zelf het lekkerst vindt.