Recept: Kabouter plop bosbessen kwebbelsoep
Recept informatie
Ingrediënten
25 gr. suiker
0.5 tl. kaneelpoeder
0.5 dl. creme de cassis
Citroensap
Boter
200 gr. bloem
70 gr. poedersuiker
1.5 el. bakpoeder
1 mespuntje zout
0.7 dl. melk
1 stuk ei
1 tl. maisolie
120 gr. bosbessen
Bereidingswijze van het recept
Kook de blauwe bessen met 2 dl water, de suiker, het kaneelpoeder, de creme de cassis en het zout ca.
5 min.
Giet het mengsel samen met het citroensap in een keukenmachine en pureer het geheel zeer fijn.
Zet de soep in de koelkast en laat deze afkoelen.
De alcohol uit de creme de cassis verdampt bij het verwarmen (ooit een dronken kabouter gezien?).
Beboter zes ronde muffinvormpjes.
Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Voeg de melk, het ei en de maisolie toe en meng tot een deeg.
Voeg op het laatste moment de bosbessen toe en schep het mengsel in de muffinvormpjes.
Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 200 graden in ca.
25 min.
Laat de muffins afkoelen en seveer ze in de bosbessen-kwebbelsoep.
Serveer er een lepeltje slagroom bij.