Recept: Barbietaart

Recept informatie

Bereidingstijd:
150 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

200 gram boter op kamertemperatuur
3 eieren
3/4 deciliter melk
1 pak mix voor vanillecake
500 gram witte marsepein (banketbakker)
rose levensmiddelenkleurstof
1/2 pakje glazuur
1 zakje aardbeienveters
zilveren garneerpilletjes
vruchtenballetjes, knispers

Bereidingswijze van het recept

  1. De 0ven voorverwarmen op 150 graden.

  2. In beslagkom boter met de mixer glad en luchtig kloppen, eieren 1 voor 1 toevoegen en 4 minuten op de hoogste snelheid mixen.

  3. Beslag in schaal scheppen en de bovenkant glad strijken.

  4. Cake op rooster in midden van de oven in 60 minuten goudbruin en gaar bakken.

  5. Controleer met een sateprikker tegen het einde van de baktijd: prik in het midden van de cake: komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar.

  6. Cake af laten koelen, voorzichtig keren en op rooster verder af laten koelen.

  7. In het midden van de cake een gat maken en de pop erin steken.

  8. 400 gram marsepein uitrollen tot een cirkel van ongeveer 50 centimeter doorsnede, inkeping tot midden maken en de marsepein losjes om de cake draperen.

  9. Van de rest van de marsepein een bovenstukje maken voor de jurk.

  10. Een kroontje maken en op het hoofd van de pop drukken.

  11. Glazuur maken volgens de aanwijzing op het pak.

  12. Jurk met de aardbeienveters,garneerpilletjes en vruchtenballetjes (vastgezet met druppeltjes glazuur) versieren.