Recept: Penne met saus van wintergroenten

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 min
Aantal personen:
4

Ingrediënten

3 eetlepels olijfolie
1 grote ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijngesneden
300 g winterpeen in blokjes
6 stengels bleekselderij in stukjes
1 blik tomatenblokjes 400 g)
2 theelepels gedroogde tijm
300 g penne(pasta)
100 g salami in dunne reepjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.

  2. Bak de peen en bleekselderij 3 minuten mee.

  3. Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe en laat de groentesaus nog 10 minuten zachtjes sudderen.

  4. Verdun eventueel met een scheutje water.

  5. Kook de penne in een pan met ruim water in 10-12 minuten beetgaar.

  6. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de salamireepjes knapperig bruin.

  7. Giet de penne af en verdeel de pasta over 4 warme diepe borden.

  8. Schep de groentesaus erover en garneer met de uitgebakken salamireepjes.