Recept: eendentoetje
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minutenAantal personen:
1Ingrediënten
room ijs in je favoriete smaak
chocoladestukjes of rozijnen
winegums rood of oranje, plat
gedroogd fruit, abrikozen
snoeppapier
chocoladestukjes of rozijnen
winegums rood of oranje, plat
gedroogd fruit, abrikozen
snoeppapier
Bereidingswijze van het recept
Als eerste maak je een mooie ondergrond van snoeppapier in een kleine schaal of schotel.
Neem voor het lichaam een reuze bol ijs en plaats die op het papier, rond de bolling iets af met de achterkant van de lepel op de plaats van het hoofd.
Daar op maak je de nek met door een stuk ijs (schaafsel) erop te drukken.
Neem vervolgens voor het hoofd een kleiner bolletje ijs.
Steek hier rozijnen of chocoladestukjes in voor de ogen.
Voor de snavel neem je een winegum die je voorzichtig doormidden in de vorm van een snavel snijd.
Voor de voetjes kan je gedroogde abrikoos of ook winegums gebruiken.
Als je wilt maak je nog vleugels of een staart op dezelfde manier.